Geef je op voor: TIK 'M AAN!

 

Wat is TIK 'M AAN!?

Voorjaar 2021 komt BNNVARA met een nieuw tv-programma waarin entertainment, wetenschap en kunst elkaar op spectaculaire wijze vinden. In zes afleveringen van TIK M AAN! gaan koppels van vindingrijke creatievelingen de strijd met elkaar aan om de mooiste en meest complexe kettingreacties te bouwen. De opdrachten worden elke week uitdagender en de teams moeten al hun creativiteit in de strijd gooien. En als je denkt, ‘dat is echt iets voor mij!’ vorm een team met een vriend, een collega of familielid en meld je dan nu aan.

 

Iedereen kent hem wel, de zogenoemde Rube Goldbergmachine: een complexe constructie die een zeer eenvoudige opgave uitvoert, zoals koffiezetten, een glas cola inschenken, de pagina van de krant omslaan of iets laten ontploffen. De constructie doet dit op een uiterst creatieve, inventieve en tegelijk tergend langzame en omslachtige manier, met alles van katrollen tot luchtballonnen en van omvallende kasten tot knallende verfkanonnen. 

 

Binnen een wekelijks wisselend thema krijgen de koppels alle vrijheid en technische ondersteuning in de vorm van spullen en klustijd om een volkomen originele kettingreactie te bouwen. Maar gaat het werken? Wat vindt de jury van (internationale) experts ervan? Welk team wint TIK M AAN!? TIK M AAN! wordt in het voorjaar van 2021 uitgezonden door BNNVARA op NPO1 en wordt geproduceerd met BlazHoffski Productions. Jouw gegevens worden daarom doorgestuurd naar de buitenproducent BlazHoffski Productions.